Menu

Hoeveel rijlessen heb jij gemiddeld nodig?

Begin je net met autorijlessen? Dan is een veel gestelde vraag hoeveel rijlessen je gemiddeld nodig hebt. Iedereen is anders en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Maar om je een beeld te geven: gemiddeld hebben leerlingen zo’n 39 lessen nodig voordat ze op examen gaan. Dat blijkt uit onderzoek van het CBR.

Jouw rijinstructeur bij Autorijschool Toby van Dijk geeft je vooraf een indicatie van het aantal rijlessen dat je waarschijnlijk nodig hebt. Toch is dit geen zekerheid, want het aantal lessen hangt af van verschillende factoren. Heb je bijvoorbeeld al een tractor- of scooterrijbewijs? Grote kans dat je dan minder rijlessen nodig hebt dan iemand die dit niet heeft. Ook jouw leersnelheid, het aantal lesuren per week en de kwaliteit van de rijschool spelen mee.

Hoeveel rijlessen gemiddeld nodig bij Toby van Dijk

Voertuigkennis en verkeersinzicht

Bij Autorijschool Toby van Dijk werk je stap voor stap aan je voertuigkennis en verkeersinzicht. Je leert de auto kennen, waardoor je je steeds vertrouwder voelt in het voertuig. Verkeersinzicht is gebaseerd op ervaring. Door vaker te rijden, leer je beter om te gaan met verschillende situaties in het verkeer. De één heeft dit sneller onder de knie dan de ander, maar we begeleiden je hier uiteraard goed bij.

Rijlespakketten

Onze rijschool in Gelderland biedt verschillende rijlespakketten.

Bekijk alle pakketten

Tips aantal rijlessen

 • 1

  Kies voor een goede rijschool met een ervaren instructeur, zoals Toby van Dijk. Goede begeleiding is namelijk essentieel om je zelfvertrouwen in de auto te vergroten.

 • 2

  Begin op tijd met het leren van de theorie, ook dit digitale pakket kun je bij Autorijschool Toby van Dijk aanschaffen. Hoe meer je weet, hoe zekerder je rijdt.

 • 3

  Les regelmatig. Als je dat niet doet, kan de kennis tussendoor wegzakken.

 • 4

  Vraag een tussentijdse toets aan, zodat je alvast geproefd hebt aan het examen. Je weet dan beter wat je kunt verwachten.

 • 5

  Evalueer iedere les samen met je rijinstructeur en denk er thuis nog eens over na. Wat ging er goed? Wat kan er nog beter?

Meer weten? Wil je weten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig hebt? Autorijschool Toby van Dijk in Afferden (Gelderland) denkt graag met je mee.

Intakegesprek aanvragen