Menu

Snel en betrouwbaar je aanhangerrijbewijs halen

Wil je graag rijden met een zwaardere aanhanger, caravan, boottrailer of paardentrailer achter een personenauto? Dan heb je een aanhangerrijbewijs nodig, oftewel het rijbewijs E achter B. Je kunt dit rijbewijs bij ons halen als je al in het bezit bent van je rijbewijs B. Pakketten en tarieven

Welk rijbewijs nodig voor aanhanger?

Niet voor iedere aanhangwagen heb je het rijbewijs E achter B nodig. Bij een kleine aanhanger met minder gewicht kan het bijvoorbeeld zijn dat je voldoende hebt aan je rijbewijs B. Dit hangt af van de toegestane maximale massa. Die bestaat uit het lege gewicht van de aanhanger plus het maximale laadvermogen. Het is ook van belang dat de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo uitkomen.
Met rijbewijs BE mag je met een auto een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo. Ook mag je onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg. Wil je meer weten over de wetgeving aanhangwagen? Bekijk dan de informatie van de Rijksoverheid.

Aanhangerrijbewijs halen bij Toby van Dijk
rijbewijs BE aanhanger halen bij Toby van Dijk

Rijden met een aanhanger

Wanneer je gaat rijden met een aanhanger, moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo mag je met een zware aanhangwagen maximaal 80 kilometer per uur rijden op de snelweg. Met een lichtere aanhangwagen is dat 90 kilometer. Achteruitrijden met een aanhanger is ook een uitdaging. Goed nadenken over de stuurrichting is belangrijk, net zoals goed kijken in de spiegels en over je schouder. Bovendien moet je weten wat je moet doen als de aanhanger gaat slingeren. Al die zaken leren we je graag tijdens de rijlessen bij Autorijschool Toby van Dijk.

Inhoud rijlessen aanhanger

Tijdens de intake gaan we samen bepalen wat er nodig is aan lessen. We gaan dan ook je praktijkexamen aanvragen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Tijdens de rijles leer je:
 • Veilig rijden met de aanhanger in het verkeer.
 • Achteruitrijden met de aanhanger.
 • Controlehandelingen.
 • Het aan- en afkoppelen van de aanhanger.
 • Welke documenten er bij de combinatie horen.
autorijschool maas en waal toby van dijk

Beoordelingen (Rijbewijs BE)

 • Leonie Lam

  Goed en geduldig tijdens de lessen. Ik was goed voorbereid voor het examen waardoor ik het in één keer heb gehaald. Bedankt Toby!

 • Juul Maassen

  Laatst mijn aanhangerrijbewijs gehaald bij Toby. Ondanks dat ik dezelfde foutjes bleef maken had Toby alle geduld en kon er wel mee lachen. Zal de lessen niet meer vergeten. Erg leerzaam en ook gezellig. Dikke aanrader.

 • Erna Groot-Kersten

  Toby van Dijk gaf mij het vertrouwen dat ik mij BE rijbewijs kon halen, dat voelde zo goed! En hij had gelijk, in 1 keer geslaagd!

 • Nadine Schelinga

  Vorige week in 1x mijn BE rijbewijs via deze geweldig autorijschool gehaald. De communicatie voor het starten van de lessen verliep snel en duidelijk. Goede en snelle afspraken kunnen maken, die werden nagekomen. Toby is een rij- insturcteur die mij vanaf het allereerste moment op mijn gemak stelde. Hij is duidelijk, geduldig en de sfeer tijdens de lessen was altijd ontspannen. Ik kan deze rijschool iedereen aanraden!

 • Wout P

  Mijn B en BE rijbewijs allebei met veel plezier gehaald bij Toby!

  Over ons

  Een jonge rijschool in Maas en Waal voor jouw aanhangerrijbewijs

  Autorijschool Toby van Dijk is een jonge rijschool in Maas en Waal. We werken vanuit Afferden, maar we zijn actief rond de gemeenten Druten, Wijchen, Beuningen en Nijmegen. Het opleiden van nieuwe automobilisten is wat wij het liefste doen.

  Lees meer
  Actief in regio’s
  • Afferden
  • Wijchen, Beuningen en Nijmegen
  • Druten
  • Oss
  Autorijschool oss toby van dijk lesauto

  Zelf regelen

  Les je al bij ons? Hier regel je alles voor je aanhangerrijbewijs!

  Zelf regelen
  Beginnen met jouw aanhangerrijbewijs?

  Schrijf je in voor jouw aanhangerrijbewijs of neem contact op

  Neem gerust contact op met Autorijschool Toby van Dijk via 06-46116343 (Toby) / 06-53149009 (Karin) of mail naar: info@tobyvandijk.nl.